Menu

jJedz zdrowo i nie tyj

21 marca 2017 - Witalność
jJedz zdrowo i nie tyj

Właściwa
dieta oznacza zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
zdrowej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można jadać sporadycznie, czyli wyjątkoworzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w pokarmach codziennych.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne konsumowanie prowadzi do szybkiego
szczuplenia. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
konsumując mało możemy czuć się nasyceni,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
lekkiej diety. Należy
konsumować składniki jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka klasajest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : tania levitra
kamagra w zelu